Serce Werony

Serce Werony

Składniki

1 kg fileta z indyka

10 dag fasolki szparagowej

10 dag marchwi kostka

Mały słoik papryki konserwowej

3 jajka

Przyprawa do indyka

½ szklanki śmietany 18 %

Sól

Pieprz

Serce Werony

Przygotowanie

1. Mięso kroimy wzdłuż tak żeby nie przeciąć i rozbijamy, doprawiamy przyprawą oraz solą.

2. Fasolkę oraz marchew gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu przekładamy do miski.
3. Dodajemy do warzyw pokrojoną drobno paprykę.
4. Wbijamy jajka, doprawiamy pieprzem oraz solą i wlewamy śmietanę.
5. Dokładnie mieszamy i smażymy omlet.

6. Po usmażeniu układamy na środku mięsa.

7. Zwijamy w roladę.

8. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 40 minut w 180°C.

9. Po upieczeniu kroimy w 2 cm plastry i układamy w naczyniu.
10. Smacznego.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..