Tajska zupa jarzynowo- krewetkowa

Tajska zupa jarzynowo- krewetkowa

Składniki

1,5 l wody

Pasta Tom Yum jedno opakowanie Kanokwan

250 g oczyszczonych krewetek średniej wielkości

150 g zielonej fasolki szparagowej

150 g kalafiora

1/3 kapusty pekińskiej pokrojonej w kostkę lub w paski

Łyżeczka oleju kokosowego

Przyprawy: łyżka curry, 3 liście kaffiru, świeża posiekana natka pietruszki

Tajska zupa jarzynowo- krewetkowa

Przygotowanie

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy łyżkę curry, liście kaffiru, pokrojoną fasolkę szparagową i małe różyczki kalafiora.
Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy przez 5-6 minut.

Dodajemy pastę Tom Yum (dokładnie mieszamy), posiekaną kapustę pekińską i krewetki.
Doprawiamy łyżeczką oleju kokosowego, gotujemy 4 minuty.

Rozlewamy na talerze, dekorujemy świeżą natką pietruszki.

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..