Tarta z białą kiełbasą

Tarta z białą kiełbasą

Składniki

Ciasto francuskie 1 opakowanie

Ser żółty 15 dag

Kiełbasa biała 5 szt.

Jajka 4 szt.

Pieprz do smaku

Majonez do smaku

Bułka tarta 4 łyżki

Tarta z białą kiełbasą

Przygotowanie

Wykonanie:
Ciasto rozłożyć w żaroodpornym naczyniu i posmarować jednym rozmąconym jajkiem. Kiełbasę przekroić wzdłuż, ułożyć na cieście. Trzy jajka rozbełtać, wymieszać z bułką tartą, przyprawić pieprzem do smaku i wylać na kiełbasę. Obłożyć plastrami sera i zapiec w temperaturze 190 stopni przez 25 minut. Możemy podawać danie na ciepło jak i na zimno z ketchupem lub majonezem.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..