Węgierski gulasz

Węgierski gulasz

Składniki

mięso wołowe gulaszowe u mnie ligawa 40 dag

Cebula duża

Papryka czerwona

czosnek

papryka słodka w proszku 2 łyżki

papryka ostra w proszku 1 łyżeczka

Kminek 1 łyżka

pasta gulaszowa węgierska 1 łyżka

Sól

Natka pietruszki 2 łyżki posiekane

tłuszcz do smażenia u mnie gęsi smalec

Węgierski gulasz

Przygotowanie

Mięso pokroiłam w grubą kostkę. oprószyłam je przyprawami bez soli. Wołowinę powinno się solić na koniec.
Na patelni zrumieniłam pokrojoną w kostkę cebulę, zsunęłam ją w “kąt” patelni. Podsmażyłam na rumiano mięso, w międzyczasie dodałam pokrojony czosnek i paprykę.
Mięso zalałam wodą, przykryłam i dusiłam dwie godziny do miękkości mięsa.
Sos sam się zredukuje ale warto zaglądać czasami.
Pod koniec doprawiłam solą a po wyłączeniu ognia posypałam pietruszką.

Smacznego 🙂

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..