Zupa curry z klopsikami mięsnymi

Zupa curry z klopsikami mięsnymi

Składniki

500g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej

2 marchewki

mały kalafior

pół szkalnki makaronu razowego

jajko

bułka tarta

sól,pieprz ziołowy,przyprawa curry

przyprawa do mięsa wieprzowego

Zupa curry z klopsikami mięsnymi

Przygotowanie

Robimy wywar warzywny- około 2 l(marchewkę kroimy w krążki kalafior rozdzielamy na różyczki)odrobinę solimy gotujemy 10 min.Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem dodajemy odrobinę soli pieprzu i przyprawy do mięsa wieprzowego oraz bułkę tartą żeby miało zwartą konsystencje.Z mięsa robimy małe klopsiki i wrzucamy do gotującego się wywaru,dodajemy makaron.Gotujemy wszystko jeszcze około 10 min. aż składniki będą miękkie.Zupę przyprawiamy do smaku można dodać wegetę,dodajemy także szczyptę pieprzu ziołowego oraz pół łyżeczki curry.Smacznego:)

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..