Zupa kremowa z cykorii

Zupa kremowa z cykorii

Składniki

Cykoria 1/2 kg

por 2 szt

Masło 2 łyżki

Ziemniaki 4 szt

śmietana 18 % 1 łyżka

sól i pieprz do smaku

Zupa kremowa z cykorii

Przygotowanie

Wykonanie:
Cykorię i pory kroimy i obsmażamy na maśle przez 10 minut na wolnym ogniu.Przekładamy do garnka, dodajemy pokrojone ziemniaki, doprawiamy solą i pieprzem i dolewamy tyle wody aby pokryła całą zawartość garnka.Gotujemy na wolnym ogniu przez pół godziny, następnie miksujemy, zaciągamy śmietaną (niekoniecznie) i podajemy np. z grzankami.

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..