Zupa z fasolki na słodko-kwaśno

Zupa z fasolki na słodko-kwaśno

Składniki

fasolka szparagowa- 50 dag

mięso na wywar (ja użyłam pałek, udek)

Włoszczyzna

Ziemniaki- 4 duże szt.

Ziele angielskie- 3 szt.

liście laurowe- 4 szt.

Ocet- 3 łyżki

Sól

Cukier

śmietana 18 %- do zabielenia

Zupa z fasolki na słodko-kwaśno

Przygotowanie

Mięso zalej 2,5 litr wody. Zagotuj. Ściągnij szumowiny. Włoszczyznę dokładnie oczyść i obierz. Dodaj do mięsa. Ugotuj wywar (u mnie ok. pół godziny). Umytą fasolkę pokrój na mniejsze kawałki. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Wyciągnij mięso z warzywami. Do bulionu włóż fasolkę. Po 10 minutach dodaj ziemniaki. Gotuj przez ok. 10 minut. Włoszczyznę pokrój w kostkę, marchew w plastry (bez pora). Dodaj do zupy. Dołóż rozdrobnione mięso. Przypraw octem. Zabiel śmietaną. Dopraw do smaku cukrem i solą. Zupa powinna mieć wyraźny słodko-kwaśny smak.

Polecane przepisy: Zupa z fasolki na słodko-kwaśno

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..