Zupa z kapusty włoskiej na wędzonym kurczaku

Zupa z kapusty włoskiej na wędzonym kurczaku

Składniki

2 wędzone udka z kurczaka

2 młode marchewki

1 seler (młody)

3 ziemniaki (młode)

1/4 główki kapusty włoskiej

1 łyżka koncentratu pomidorowego

cukier

sól, pieprz

Zupa z kapusty włoskiej na wędzonym kurczaku

Przygotowanie

Mięso oddzielamy od kości. Przekładamy do garnka, dodajemy pokrojone jarzyny, pokrojone ziemniaki i gotujemy do momentu kiedy będą al dente. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, posiekaną kapustę, gotujemy do jej miękkości na małym ogniu. Do smaku doprawiamy cukrem, solą oraz pieprzem.

Polecane przepisy: Zupa z kapusty włoskiej na wędzonym kurczaku

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..